Η ανάδειξη των στρεβλώσεων στον τρόπο απόκτησης της κυπριακής υπηκοότητας από επενδυτές, από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, φαίνεται πως έχει ενοχλήσει αρκετούς, που αισθάνονται πως θίγουμε τα οικονομικά τους συμφέροντα. Από τη μεριά μας ωστόσο οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως θα συνεχίσουμε παρά τις όποιες οχλήσεις, να διεκδικούμε τον εξορθολογισμό του συστήματος απόκτησης της κυπριακής υπηκοότητας. Η πρακτική που έχει ως σήμερα ακολουθηθεί αποδεικνύεται όχι μόνο ανεπαρκής, αλλά κινδυνεύει να μας βάλει στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών αρχών.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης έκανε σαφές και στη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, πως θεωρούμε θετικό το μέτρο της παροχής κινήτρων για επενδύσεις, εφόσον αυτό λειτουργεί ουσιαστικά υπέρ του τόπου. Όπως είχε σημειώσει εξάλλου “Πρέπει να προωθηθεί η ενίσχυση όσων επενδύουν στην πραγματική οικονομία και ιδίως στον πρωτογενή κλάδο. Η απόκτηση ακίνητης περιουσίας, ενός εξοχικού, δεν μπορεί να θεωρείται ικανή συνθήκη για να αποκτήσει κάποιος την κυπριακή υπηκοότητα”.

Για το σκοπό αυτό θα ζητήσουμε από τα κόμματα να τοποθετηθούν επί της εισήγησης, ώστε τα σχέδια για την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας από επενδυτές να εγκρίνονται από τη Βουλή. Επίσης θα συνεχίσουμε να ζητούμε την διαφάνεια ως κοινωνικό αγαθό και πυλώνα της Δημοκρατίας.

“Θα αντέξουμε τις πιέσεις και τις απειλές, από τους διάφορους σπεκουλαδόρους και τους καλοθελητές” δήλωσε σχετικά ο κ. Περδίκης.