Οι καθυστερήσεις που έδειξαν οι αρμόδιες αρχές μέχρι τώρα για το κλείσιμο του Melios Zoo Park, από τη στιγμή που έχει εκπνεύσει η άδεια λειτουργίας του, υποχρέωσαν να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απέστειλε επιστολές προς τον Γενικό Ελεγκτή και τον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να συμμορφωθεί ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος με την υφιστάμενη νομοθεσία, σημειώνοντας το γεγονός ότι επί της ουσίας το κράτος πρέπει να τερματίσει τη λειτουργία της συγκεκριμένης εγκατάστασης, τη στιγμή μάλιστα που η Κυπριακή Δημοκρατία ενάγεται γιατί ανέχεται τη λειτουργία του συγκεκριμένου ζωολογικού κήπου.

Στις αρχές Μαρτίου, ο κ. Περδίκης απέστειλε, επίσης, επιστολές προς τον κ. Κουγιάλη και προς τον αναπληρωτή διευθυντή κτηνιατρικών υπηρεσιών, κ. Χριστόδουλο Πίπη, ​ζητώντας το οριστικό κλείσιμο του Melios Zoo Park, αφού έχουν απορριφθεί όλες οι ιεραρχικές προσφυγές του ιδιοκτήτη.

Υπενθυμίζουμε ότι ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πρωτοστατήσαμε δραστικά, για να σταματήσει η κακομεταχείριση των ζώων και να κλείσει το Melios Zoo Park. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες, γιατί δεν υπήρξε άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών.

Μάλιστα επισκεφτήκαμε τον υπουργό Γεωργίας με εξειδικευμένη ομάδα, με ειδικούς επιστήμονες στα θέματα ευημερίας των ζώων, οι οποίοι ετοίμασαν συγκεκριμένη έρευνα, την οποία του παραδώσαμε ιδιοχείρως.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, ο κ. Κουγιάλης υποσχέθηκε την απαγόρευση εισαγωγής άλλων ζώων από το Melios Zoo Park, ενώ τόνισε ότι θα έβρισκε τρόπο ώστε να ελευθερωθούν τα ζώα αυτά.

Παράλληλα, ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθεί μια συμβουλευτική επιτροπή από νέους επιστήμονες για την ευημερία των ζώων. Δυστυχώς τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε και σαν να μην έφτανε αυτό, το Melios Zoo Park προχώρησε και σε νέες εισαγωγές ζώων.