Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η εκστρατεία καθαρισμού περιμετρικά της κρατικής έκθεσης στο πλαίσιο Let’s Do It Cyprus! 2023, την οποία οργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων σε συνεργασία με την «Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για μια Ανθρώπινη Έγκωμη». Η δράση πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του Σάββα Φιλίππου.

Η σημερινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχει ως στόχο να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης που προνοούν την παραχώρηση του χώρου της Κρατικής Έκθεσης σε ιδιώτη επενδυτή για την ανέγερση πολυκατοικιών, πολυώροφων κτιρίων γραφείων, χώρων στάθμευσης, χώρων εστίασης, ξενοδοχείου, τερματικού σταθμού λεωφορείων κοκ.

Κάτοικοι της περιοχής και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε ο χώρος να μετατραπεί σε ένα μεγάλο αστικό δάσος με παράλληλες ενισχυτικές εγκαταστάσεις για άσκηση, αναψυχή και πολιτισμό, όπως το δάσος Αθαλάσσας. Η τοπική αρχή χρειάζεται να αφουγκραστεί το κάλεσμα μας και να μετατραπεί σε μπροστάρη και συμπαραστάτη του αγώνα μας αυτού. Η δημόσια διαβούλευση και η συμμετοχή των κατοίκων στο σχεδιασμό, μέσω ενός δημοτικού δημοψηφίσματος, είναι επιβεβλημένη.

Ευχαριστούμε μέλη, φίλους και στελέχη του Κινήματος, καθώς και εθελοντές που συνέλαβαν στην προσπάθεια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για Καθαρή Έγκωμη και Πράσινο στην Κρατική Έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: