Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη, είχε χθες αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Κινήματος, κ. Γιώργο Περδίκη, την Αντιπρόεδρο, κ. Έφη Ξάνθου, και μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Δήμου Αραδίππου, η οποία γειτνιάζει με το Λύκειο Βεργίνας.
Ο κ. Ευαγγελίδης έδειξε κατανόηση στα αιτήματα των κατοίκων για καθαριότητα και αντιμετώπιση των πλημμυρών, αλλά και της παράνομης διοχέτευσης υγρών αποβλήτων από τη βιομηχανική περιοχή Αραδίππου – Λάρνακας.
Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η διοχέτευση οικιακών αποβλήτων στον οχετό ομβρίων, γεγονός που δημιουργεί σοβαρότατο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αλλά και για το ευαίσθητο περιβάλλον της Αλυκής Λάρνακας, όπου καταλήγουν τα όμβρια ύδατα – μαζί με τους βόθρους- των αγωγών ομβρίων νερών. Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευαγγελίδης, εξήγησε στον κ. Περδίκη το ιστορικό του προβλήματος και συμφώνησαν από κοινού μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.
Τέλος, μεγάλο μέρος της συνάντησης αναλώθηκε στη συζήτηση των θεμάτων που αφορούν τη διαχείριση των ζώων και ιδιαίτερα των σκύλων.
Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευαγγελίδης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιδέα της δημιουργίας πάρκου για ελεύθερο περίπατο των σκύλων και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει το σχέδιο με τη βοήθεια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.
Υπενθυμίζουμε ότι την ιδέα αυτή, έχει κατατεθεί σε όλες τις συναντήσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με τις νεοεκλεγείσες Δημαρχιακές Αρχές και είναι πολλοί δήμαρχοι που υιοθέτησαν και δεσμεύτηκαν να προωθήσουν την ιδέα προς υλοποίηση, όπως για παράδειγμα ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, ο Δήμος Μενεού, ο Δήμος Αθηένου κτλ.