Μια από τις πιο περιβαλλοντικά ευαίσθητες παραλίες της Κύπρου, αυτή που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο «Άνασσα», έρχεται και πάλιν με αρνητικό τρόπο στη δημοσιότητα. Φαίνεται ότι το ξενοδοχείο οργανώνει κάθε βράδυ γιορτή στην παραλία παρόλο που αποτελεί ζώνη προστασίας της παραλίας, είναι περιοχή του δικτυού Natura 2000, αποτελεί μέρος του Εθνικού Δασικού Πάρκου κοκ.

Ως χώρα που καταγγέλλεται για την μη αντιμετώπισης τέτοιων ενεργειών στο Συμβούλιο της Ευρώπης και την ΕΕ, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να δίναμε ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στην παραλία του Ασπρόκρεμμου στον Ακάμα.

Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο γίνονται παρανομίες όπως φωτορύπανση και ηχορύπανση, γίνεται  τοποθέτηση βαριών αντικειμένων όπως κρεβατάκια και ομπρέλες, πραγματοποιούνται πάρτι κ.α., οι παρανομίες αυτές διαφημίζονται για σκοπούς μάρκετινγκ, διαφήμισης και προσέλκυσης πελατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «Οικολογική Παρέμβαση – Φίλοι του Ακάμα Οργάνωση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό», εκτός από την Επαρχιακή Διοίκηση η οποία ενημερώθηκε κι από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πλέον ενημερώθηκε και το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Περιβάλλοντος. Τους καλούμε λοιπόν, μαζί με το Αρμόδιο Υπουργείο να επαναφέρουν την τάξη και την οριστική λήξη των παρανομιών. Διαφορετικά, οφείλουμε ως Κίνημα Οικολόγων να στραφούμε προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.