«Συνήθως όταν συζητούνται οι προϋπολογισμοί ενός Κράτους, είτε είναι συμπληρωματικοί, είτε όχι, ξεδιπλώνεται και ένα όραμα για την κοινωνία που θέλουμε να υπηρετήσουμε. Δυστυχώς, με μεγάλη μου λύπη, παρατηρώ πως σε αυτή την αίθουσα ακούγονται πράγματα τα οποία νόμιζα πως η ανθρωπότητα τα άφησε πίσω της.

Στοχοποιούνται ευάλωτες ομάδες ανθρώπων για το χρώμα και τη θρησκεία τους, σε μια χώρα που θέλει να είναι ευρωπαϊκή, και θεωρώ ντροπή κάποια πράγματα που ακούγονται. Ρατσισμός ξέρουμε πολύ καλά τί είναι. Αιματοκύλισε την Ευρώπη και νομίσαμε ότι τα αφήσαμε πίσω μας. Εμείς δεν τα αφήνουμε πίσω μας, ούτε για τους συμπατριώτες μας τους Τουρκοκύπριους.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεισφέρουμε αλλά επίσης παίρνουμε, και μέχρι σήμερα έχουμε πάρει €324 εκατομμύρια επιπλέον από αυτά που συνεισφέραμε, γι’ αυτό κάποιοι πρέπει να γράφουν σωστά τους αριθμούς τους και να μην παρασύρουν τον κόσμο.

Αντί να δώσουμε όραμα σε αυτό τον κόσμο, τον έχουμε κάνει να φοβάται τη σκιά του. Είναι ντροπή!

Η κ. Ατταλίδου δεν ζει σε άλλο πλανήτη, ζει στην Κύπρο. Ζει στους Αγίους Ομολογητές και κυκλοφορεί και βλέπει πάρα πολλούς μετανάστες. Εξαρτάται με τα μάτια που τους βλέπει ο καθένας. Αν τους βλέπει σαν εχθρούς και αν τους στοχοποιεί. Εγώ δεν τους στοχοποιώ. Όπως δεν στοχοποιούν τους Κύπριους στο Λονδίνο, όπως δεν στοχοποιούν τους Κύπριους στο Παρίσι.

Επιτέλους πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οδηγούμε μια κοινωνία σε μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη και εγώ θα τα λέω κύριοι του ΕΛΑΜ, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Και ναι, κυκλοφορώ τη νύχτα στη Λευκωσία και δεν φοβάμαι. Φτάνει!»