Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε απαράδεκτο θεσμικό κενό να επιτρέπεται σε άτομο, για το οποίο το δικαστήριο έχει αναγνωρίσει εμπλοκή σε σεξουαλική αποπλάνηση ανήλικης, να εργάζεται σε σχολείο, ερχόμενη σε επαφή με δεκάδες παιδιά.

Όπως αναδείχθηκε μετά από σειρά παρεμβάσεων του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη, η σχολική εφορεία σε κοινότητα της Λάρνακας δηλώνει αδυναμία να δράσει για το ζήτημα, ελλείψει νομικού πλαισίου και αρνείται να υιοθετήσει και εφαρμόσει τις εισηγήσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κα Κουρσουμπά.

Αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα που ανέδειξε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Περδίκης δήλωσε:

“Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα  η τάχιστη απομάκρυνση της εν λόγω υπαλλήλου, πράξη που έπρεπε να έχει συμβεί εξ αρχής. Συμφωνώ με την κα Κουρσουμπά ότι δεν μπορεί να προτάσσεται η δικαιολογία των πιθανών αποζημιώσεων για να παραμένει στην θέση της η εν λόγω υπάλληλος. Εμείς θεωρούμε πως είναι ντροπή για μια ευνομούμενη χώρα, να υπάρχουν θεσμικά κενά που εκθέτουν δεκάδες παιδιά σε επαφή με ένα πρόσωπο που έχει εμπλοκή σε μία τόσο ειδεχθή πράξη. Την ίδια ώρα το νομικό σύστημα εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα πάνω σε πεινασμένους συνταξιούχους, προκαλώντας την κοινωνική κατακραυγή.

Είναι ευθύνη του νομικού συστήματος και του αρμόδιου υπουργείου να βρει τις λύσεις, ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο και να εργάζονται άτομα ύποπτα για εμπλοκή σε σεξουαλικά εγκλήματα, ανάμεσα σε παιδιά”.