Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, της οποία ηγείτο ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, και αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ, της οποίας ηγείτο ο Γενικό Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Στέφανος Στεφάνου, με αντικείμενο τις Προεδρικές εκλογές του 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις και από τις δυο πλευρές, με κοινό στόχο την επιθυμία για αλλαγή της Κυβέρνησης. Μίας κυβέρνησης στη θητεία της οποίας άκμαζει η διαφθορά, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα διογκώνονται, και τα περιβαλλοντικά θέματα υποβαθμίζονται στο χείριστο βαθμό.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ότι θα ακούσουμε τους υποψήφιους και πολιτικά κόμματα που επιθυμούν να συνεργαστούμε, αλλά ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΕΛΑΜ. Στόχος είναι η διερεύνηση των επιλογών με στόχο την αλλαγή της διακυβέρνησης και το πέρασμα στην  οικολογική  διακυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ακριβώς απαιτεί η κλιματική κρίση και το οικονομικό αδιέξοδο της υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής μας.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει πρόθεση να καταθέσει το όνομα του ως πιθανό κοινό υποψήφιο μιας διευρυμένης συμμαχίας αλλά θα αναζητηθεί συνεργασία επί συγκλίσεων των προγραμματικών μας θέσεων με υποψήφιο άτομο. Δεν θα αποδεχθούμε να γίνει οποιαδήποτε συνεργασία με άτομο ή πολιτικά κόμματα που δεν αποδέχονται την εισαγωγή των κόκκινων γραμμών μας στις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου που θα επιλέξουμε.

Σήμερα, πραγματοποιείται συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ στις 4 μ.μ. στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος, ενώ αύριο Τετάρτη βράδι η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος θα συνεδριάσει, ώστε να ενημερωθεί για τις συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της  Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος για να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.