Ντροπή και θυμό προκαλούν οι σκηνές που διαδραματίστηκαν μπροστά στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου, με συνεργεία να κόβουν τα αιωνόβια κυπαρίσσια στη Λεωφόρο Ελλάδος. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Δυστυχώς, όταν οι αρμόδιοι μιλούσαν για «ανάπτυξη», είχαν αυτό υπόψιν τους: κατακρεούργηση του υφιστάμενου πρασίνου για να βάλουν και άλλη άσφαλτο και τσιμέντο.

Ο επαρχιακός γραμματέας Πάφου κ. Αντρέας Ευλαβής δήλωσε πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την σφαγή που γίνεται τις τελευταίες μέρες στην Πάφο και καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες που καμία σχέση με την ανάπτυξη έχουν, αλλά στρέφονται μόνο εναντίον του περιβάλλοντος.

Ακόμη και όταν έρθουν να μιλήσουν για «αποκατάσταση» του πράσινου στον χώρο, ας διερωτηθούν οι αρμόδιοι: πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να αναπτυχθούν τα καινούργια δέντρα που θεωρητικά θα φυτευτούν για να προσφέρουν τη δροσιά και τη σκιά τους μέσα στο «καμίνι» της Κύπρου; Γιατί με όλες τις υπηρεσίες, υποδομές και εισόδους – εξόδους επί των πεζοδρομίων της λεωφόρου Ελλάδος δεν πρόκειται να βρουν αρκετό χώρο για να φυτέψουν όλα τα δέντρα που διατείνονται πως θα φυτέψουν.»