Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία και για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας», στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βρέθηκε με δικό του περίπτερο και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όπου προσέλκυσε μεγάλη μερίδα από τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Στόχος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήταν η προώθηση της ανακύκλωσης των βιβλίων καθώς και η αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας με επαναχρησιμοποιούμενες.

Στο φεστιβάλ και στο περίπτερο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρέθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης , καθώς και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου.

Ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στην αξία της ανακύκλωσης και συγκεκριμένα:

“Είναι ακόμη μια εκδήλωση στη μεγάλη εκστρατεία που γίνεται για ευαισθητοποίηση του κοινού στην Κύπρο στα θέματα που αφορούν την κατανάλωση και την ανακύκλωση.

Εμείς είμαστε εδώ ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για ακόμη μια χρονιά, προωθώντας ειδικά για φέτος την ανακύκλωση των βιβλίων, προωθούμε δηλαδή την επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων, είναι το θέμα μας για τη φετινή χρονιά μαζί με την προώθηση της επαναχρησιμοποιημένης σακούλας, αντί της πλαστικής.

Είναι τα δύο θέματα που επιλέξαμε ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών να προωθήσουμε στην φετινή χρονιά στα πλαίσια και της εκστρατείας για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση”.

Σε δηλώσεις της η κ. Παναγιώτου τόνισε για τον αγώνα που πρέπει να καταβάλει η Κύπρος για τις μειώσεις των αποβλήτων και της σωστής διαχείρισης και συγκεκριμένα δήλωσε:

“Αυτό το φεστιβάλ είναι ένας σημαντικός θεσμός για το περιβάλλον και κυρίως για το θέμα της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης δίνει μέσα από ένα ψυχαγωγικό τρόπο τα μηνύματα του κι όλα αυτά τα διαδραστικά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά κυρίως για τα παιδιά.

Η Κύπρος ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει να παλέψει για τις μειώσεις των αποβλήτων και της σωστής διαχείρισης. Είναι η δεύτερη χώρα από το τέλος στην παραγωγή σκουπιδιών και έχουμε βέβαια τους ευρωπαϊκούς μας στόχους οι οποίοι είναι πολλοί φιλόδοξοι. Τέτοιοι θεσμοί προάγουν την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και έχουν να δώσουν μια ελπίδα για το μέλλον”.

Το Φεστιβάλ φέτος είχε ως στόχο να προβάλει το πώς η ανακύκλωση συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση του ΕΥ ΖΗΝ, της ποιότητας της ζωής και της υγείας μας, καθώς και στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.