Αναιρεί τις δικές της προτάσεις η Κυβέρνηση μετά από τις αντιδράσεις των εργοδοτικών οργανώσεων σχετικά με το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική επιβολή ταμείων προνοίας σε επιχειρήσεις που παρέχουν το εν λόγω ωφέλημα.

Η Κυβέρνηση  αποφάσισε σήμερα να αποσύρει το νομοσχέδιο που η ίδια κατέθεσε ως κατεπείγον από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2019. Περάσαν δύο μήνες, η Νομική Υπηρεσία εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρόνο για νομοτεχνικό έλεγχο και η Κυβέρνηση ζητά επιπλέον χαλάρωση από την Ε.Ε. για να μην επιβληθεί πρόστιμο.

Η Κυβέρνηση στρεψοδικεί και προσπαθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργοδοτών, σε νομοσχέδιο που η ίδια η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, έφερε ενώπιον της Βουλής και ζητούσε άμεση ψήφιση του πριν τα Χριστούγεννα!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαφωνούμε με την πρόθεση της Κυβέρνησης να υποκύψει στις πιέσεις των εργοδοτών την τελευταία στιγμή, ενώ η Ευρώπη πιέζει την Κυπριακή Δημοκρατία και εάν δεν υπερψηφιστεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ.

Ως πότε η Κυβέρνηση θα κάνει λόγο για Success Story την ώρα που δεν προσφέρει καμία βελτίωση στα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών; Τα ίδια εργασιακά δικαιώματα που το 2013 έστειλε στον πάτο με τις πολιτικές της επιλογές.