Με συμπεριφορά και νοοτροπία αδηφάγου επιχειρηματία ο Δήμος Πάφου προχώρησε στον εκβραχισμό της ακτής της παραλία του ΣΟΔΑΠ για να κατασκευάσει αναψυκτήριο, ενώ τις τελευταίες μέρες προχώρησε στο τσιμέντωμα της ακτής.

Η επέμβαση γίνεται σε μια παραλία μήκους 50 μέτρων παραβιάζοντας το Πρωτόκολλο της Βαρκελώνης για την προστασία των ακτών. Μια αχρείαστη ενέργεια η οποία προκαλεί την έντονη αντίδραση των πολιτών, χωρίς όμως ο Δήμος Πάφου να ακούει τους δημότες του.

Δυστυχώς οι δημοτικές αρχές Πάφου με την ενέργεια τους καταστρατήγησαν νόμους και κανονισμούς. Παραβίασαν εξόφθαλμα την ζώνη προστασίας της παραλίας.

Το πιο πάνω θέμα δεν πρόκειται να μείνει έτσι. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προχώρησε στην εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος το θέμα με τίτλο: «Η επέμβαση στην παραλία ΣΟΔΑΠ στο Δήμο Πάφου και οι πιθανές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της ακτής» (επισυνάπτεται).

Ο Δήμος Πάφου πρέπει να απαντήσει εάν είχε ζητήσει άδεια πριν να προχωρήσει στην εν λόγω ενέργεια ενώ πρέπει η Βουλή να ενημερωθεί ποια ήταν η τοποθέτηση των αρμοδίων τμημάτων.

ΠΑΦΟΣ 4ΠΑΦΟΣ 4ΠΑΦΟΣ 4ΠΑΦΟΣ 4