Το γεγονός ότι η διοίκηση του Συνεργατισμού για πέντε και πλέον χρόνια δεν έκανε τα δέοντα για να αντιμετωπίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανακάλυψε ξαφνικά μόλις χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. 
Ούτε τα αυτονόητα δεν γίνονταν για πέντε και πλέον χρόνια και ήρθαν ξαφνικά, μαζικά και ανοργάνωτα  να επιβάλουν πάγωμα σε λογαριασμούς δανειοληπτών σπέρνοντας για ακόμα μία φορά πανικό και αναταραχή. Αυτοί που διόρισε η κυβέρνηση – σε συνεργασία με Κόμματα της αντιπολίτευσης – φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κατάντια του Συνεργατισμού. 

Όταν λοιπόν δεν εφάρμοσαν τα αυτονόητα γιατί φταίει το λειψό πλαίσιο αφερεγγυότητας και το άδικο για τους δανειολήπτες και εγγυητές πλαίσιο εκποιήσεων; 

Εμείς υποστηρίζουμε την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις υπέρ των καλοπροαίρετων δανειοληπτών. Όσες προτάσεις νόμου βρίσκονται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής θέσης θα τα υποστηρίξουμε στη Βουλή, παρά τις απειλές του κ. Νεοφύτου. 
Υπενθυμίζουμε ότι εμείς δεν ψηφίσαμε  τις νομοθεσίες για τις εκποιήσεις που τώρα άλλοι κατηγορούν για ανεπαρκείς (ΔΗΣΥ) και άλλοι (ΑΚΕΛ) άδικες ενώ τις ψήφισαν “μετά βαΐων και κλάδων”, επειδή το ζητούσε η τρόικα, η οποία επίσης – ειρήσθω εν παρόδω – επίσης ενέκρινε. 

Συνεπώς δεν φταίνε οι νομοθεσίες αλλά αυτοί που καλέστηκαν να τις εφαρμόσουν δηλαδή οι τραπεζίτες της κεντρικής τράπεζας, του Συνεργατισμού και των ιδιωτικών τραπεζών. 

Εμείς επιμένουμε, ότι χωρίς ανεξάρτητο δημόσιο φορέα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν επιλύεται το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.