Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και δηλώσεις κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου του Κινήματος.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεδρίασε, το Σάββατο, 22 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Cleopatra στη Λευκωσία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή ήταν οι Προεδρικές Εκλογές του 2018 και η Πολιτική και Οργανωτική στοχοθέτηση του Κινήματος.

Σε δηλώσεις ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε και στη συνάντηση των πέντε κομμάτων, που θα γίνει τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

«Προσερχόμαστε στη συνάντηση των πέντε κομμάτων της Δευτέρας με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, ούτως ώστε τα κόμματα του κεντρώου χώρου να μπορέσουν να εκφραστούν ενιαία και δυναμικά και να διεκδικήσουν τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 με αξιοπιστία και σοβαρότητα.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για προγραμματική σύγκλιση και θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει ευρεία σύγκλιση προγραμματικών θέσεων, πέραν από το Κυπριακό που να απαντά στους πόθους, στις προσδοκίες και στα προβλήματα του κυπριακού λαού.

Μετά από τη σύγκλιση σε προτάσεις και πολιτικές, δηλαδή μετά από την πολιτική συμφωνία θα μπορέσουμε να αναζητήσουμε και το κατάλληλο πρόσωπο που μπορεί να εκφράσει αυτή την πολιτική πρόταση. Για εμάς προέχει λοιπόν η πολιτική συμφωνία και μετά η εξεύρεση του κατάλληλου υποψηφίου, ο οποίος κατά τη δική μας άποψη πρέπει να έχει την υποστήριξη και των πέντε κομμάτων του Κέντρου».

Σε ερώτηση εάν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα κατέλθει με προτεινόμενο όνομα στη συνάντηση, ο κ. Περδίκης απάντησε:

«Στόχος μας δεν είναι να καταθέτουμε ονόματα τα οποία θα απορρίπτονται, άρα πρέπει να υπάρξει πρώτα συμφωνία πλαισίου και μετά οποιαδήποτε πιθανά ονόματα. Κατάλληλοι υποψήφιοι μπορεί να είναι πολλοί. Πρέπει αυτός, ο οποιοσδήποτε υποψήφιος να μπορέσει να επικεντρώσει τη μεγαλύτερη υποστήριξη από τα κόμματα και κυρίως από την κοινωνία. Είναι νωρίς να μπούμε σε μια ονοματολογία, η οποία θα μας διχάσει και θα μας δημιουργήσει προβλήματα ενότητας».