Δηλώσεις κ. Αλεξίας Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Τη στιγμή που περιμέναμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη – όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί στο εθνικό συμβούλιο – να εντείνει τις προσπάθειες του για καθορισμό της σύνθεσης της διάσκεψης της Ελβετίας, με έκπληξη ακούσαμε χθες τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ακιντζί.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης κήρυξε λήξη της συζήτησης για τη σύνθεση της διάσκεψης της Γενεύης.

Το θέμα έχει ξεκαθαρίσει με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ακιντζί. Έφερε μάλιστα ως μάρτυρα τον ίδιο τον κ. Άιντε και τα Ηνωμένα Έθνη .

Δυστυχώς φαίνεται ότι ο κατοχικός ηγέτης περιέγραψε επακριβώς το τι ακριβώς συμβαίνει, ενισχύοντας την εντύπωση ότι παραμένει η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα πίσω από κλειστές πόρτες. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε το λάθος να αποδεχθεί την πενταμερή στη συμφωνία του δείπνου, και τα όσα “δεσμεύτηκε” στο εθνικό συμβούλιο ήταν φαίνεται απλά καπνός παραπλάνησης

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οδεύει προς το χειρότερο σενάριο. Σε μία πενταμερή που θα συζητηθούν όλα τα ανοικτά θέματα, που επίτηδες άφησε ανοικτά η Τουρκία, ώστε να τα παζαρέψει στο τέλος σε ένα ανατολίτικο πάρε- δώσε.