Υπότιτλος: Με επιστολή της τον καλεί να ανακαλέσει την απόφαση του απελθόντος Υπ. Συμβουλίου για αδειοδότηση δύο επιπλέον ορόφων, εγγράφοντας παράλληλα το θέμα στην Επ. Εσωτερικών της Βουλής

Την ανάκληση της απόφασης του απελθόντος Υπουργικού Συμβουλίου για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση στη Μικτή Τουριστική Ανάπτυξη «Sun City Spa Resort & Residences» στο Δήμο Σωτήρας, ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Η απόφαση, η οποία αφορά την εκ των υστέρων νομιμοποίηση δύο επιπλέον ορόφων, δημοσιεύτηκε μεταξύ της περιόδου γνωστοποίησης του αποτελέσματος των Προεδρικών Εκλογών και της ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη η κ. Ατταλίδου, το εν λόγω θέμα αφήνει εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία σε διαδικασία παράβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019.

«Η ανάκληση αποφάσεων προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου από νέο Υπουργικό Συμβούλιο είναι θεμιτή εκεί που κρίνεται ότι χρειάζεται και δεν είναι πρωτόγνωρο καθότι έχει επισυμβεί σε προηγούμενες αλλαγές διακυβερνήσεων στη χώρα μας», τονίζει στην επιστολή της η κ. Ατταλίδου. «Δεδομένου ότι η εν λόγω ανάπτυξη προκάλεσε ενδιαφέρον εγχώρια και διεθνώς, λόγω της δημοσιοποίησης ρεπορτάζ που αφορούσε το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera», σημειώνει η κ. Ατταλίδου, «οι ενέργειες της νέας κυβέρνησης στο θέμα αυτό που αφορά ΠΕΠ, θα δώσει το στίγμα που επιθυμείτε όσον αφορά το περιβάλλον και το σεβασμό των υποχρεώσεων μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελώντας παράλληλα, ευκαιρία για ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπιστίας».

Συνεχίζοντας η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων, αναφέρει πως, «ευελπιστώ πως αντιλαμβάνεστε και εσείς, όπως εμείς, τη σοβαρότητα της υπόθεσης αυτής, καθώς και της ανάγκης επανεξέτασης της περίπτωσης προς ανάκληση της απόφασης και αποκατάσταση της νομιμότητας».

Την ίδια ώρα, με επιστολή της προς τον κ. Άριστο Δαμιανού, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, ζητά την εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος με τίτλο «Λογοδοσία για ενδεχόμενη κατάχρηση εξουσίας αναφορικά με αποφάσεις που οδηγούν σε κατά παρέκκλιση έγκριση πολεοδομικής άδειας για επιπλέον ορόφους σε Μικτή Τουριστική Ανάπτυξη στο Δήμο Σωτήρας».