Το δικαίωμά του στη σιωπή επικαλέστηκε ο, εκ των πρωταγωνιστών του βίντεο του Al Jazeera, κ. Δημήτρης Συλλούρης όταν βρέθηκε πριν λίγους μήνες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, ξεχνώντας φαίνεται πως προσπάθησε να επιβάλει τη σιωπή στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και πιο συγκεκριμένα στον τέως Πρόεδρο και βουλευτή του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη, με κατασκευασμένες έρευνες.

Την ίδια σιωπή επέβαλε και μέσω του Επαρχιακού Λευκωσίας και στο δίκτυο Al Jazeera όπως επίσης και έξι στελεχών του τηλεοπτικού δικτύου που είχαν ανάμειξη στο ρεπορτάζ «Cyprus Papers». Η απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύει στο δίκτυο να χρησιμοποιεί το υλικό που δημιούργησε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ «Cyprus Papers» και αφορά τον Δημήτρη Συλλούρη. Απόφαση την οποία «δέχτηκε» και το Ανώτατο Δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Έφη Ξάνθου δήλωσε τα εξής: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως μόνο προκλητικός μπορεί να χαρακτηριστεί ο κ. Συλλούρης που αντί να ομολογήσει την διαπλοκή του και να απολογηθεί για τα όσα παρακολουθήσαμε στις οθόνες μας στο βίντεο του Al Jazeera, προσπαθεί να βγει και από πάνω. Το μόνο που θα πετύχει είναι τα «αντίποινα» του δικτύου προς το νησί μας και να μας εκθέσει περισσότερο σε όλη την υφήλιο. Δεν έχεις πληγώσει αρκετά την Κυπριακή Δημοκρατία κ. Συλλούρη;»