Από τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων σημαντικών έργων υποδομής στις κοινότητες της Χερσονήσου του Ακάμα  προκύπτει ότι δεν κατάλαβε τι έγινε πραγματικά με τα καταστροφικά οδικά έργα στην περιοχή Τοξεύτρας – Λάρας – Άβακα. Είδε τις φωτογραφίες, συγκινήθηκε αλλά δεν κατάλαβε τι έγινε. Ούτε κατηφόρισε από την Δρούσια και τις Αρόδες που ήταν χθες προς Λίπατη και Τοξεύτρα για να δει ότι η ζημιά δεν είναι απλά «στα πλάγια των δρόμων».

Η δε αναφορά του σε πλήρη συμμόρφωση με τους όρους της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης φανερώνει ότι δεν έχει υπόψη του το περιεχόμενο της.

Βέβαια η ζημιά κατ’ ακρίβεια δεν βρίσκεται μόνο στο ένα δύο μέτρα επιπλέον πλάτος των δρόμων αλλά στον σχεδιασμό που είναι καταστροφικός. Σχεδίασαν ένα δίκτυο δρόμων για “pleasure driving” στον Ακάμα, για να εξυπηρετεί χιλιάδες αυτοκίνητα και τουριστικά λεωφορεία και ως να είναι ο Ακάμας ένα αστικό Δασικό Πάρκο.

Πως θα γίνουν δραστικές αλλαγές όταν ο εργολάβος ξαναπιάνει δουλειά στις 18 Δεκεμβρίου; Ποιος κοροϊδεύει ποιον κ. Πρόεδρε;

Δεν περιμένουμε τίποτα καλό για τον Ακάμα από μια κυβέρνηση που είναι δεμένη -δυστυχώς – στα λάθη της προηγούμενης.