Το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τη διαμαρτυρία του γιατί η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει ανεχτεί χωρίς καμία διαμαρτυρία την παράνομη και προκλητική επίσκεψη της κας Μέι Βρετανίδας Πρωθυπουργού στις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στο νησί μας.

Η κα Μέι όχι μόνο αγνόησε προκλητικά την κυπριακή κυβέρνηση και τον εταίρο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Αναστασιάδη αλλά προέβη και σε προκλητικές αναφορές για τη βρετανική παρουσία στην Κύπρο. Δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία, παρά μόνο αρκέστηκε να ευχαριστήσει γενικά και αόριστα τους “οικοδεσπότες” που συνεργάζονται και βοηθούν  στις επιχειρήσεις  των Βρετανών στην περιοχή.

Η προκλητική στάση των Βρετανών είναι απότοκο της ασπόνδυλης στάσης της κυβέρνησης Αναστασιάδη ο οποίος αρνήθηκε να θέσει το θέμα των βάσεων στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει διεκδικητικά τους Βρετανούς πλην του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης.

Αυτή η κατάσταση της δουλικότητας έναντι των Βρετανών μπορεί να τερματιστεί με την απόφαση του Κυπριακού λαού στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές. Χρειαζόμαστε μια διεκδικητική διακυβέρνηση που δεν θα παραπέμπει όπως η προηγουμένη του κ. Χριστόφια στα grand grand children μας την επίλυση του προβλήματος, ούτε θα είναι απούσα από κάθε διεκδίκηση όπως η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη.