Δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Λευκωσίας κ. Σταύρου Αλαμπρίτη

Μόνο προκλητικοί μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρωταγωνιστές του βίντεο του Al Jazeera κύριοι Τζοβάνης και Συλλούρης. Αντί να μιλήσουν ξεκάθαρα και να απολογηθούν, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις μέσω του προγράμματος των «χρυσών διαβατηρίων», για τα όσα παρακολουθήσαμε στις οθόνες μας στο βίντεο του Al Jazeera, εκείνοι επικαλέστηκαν το δικαίωμά τους στη σιωπή.

Ο κ. Συλλούρης επικαλείται σήμερα το δικαίωμά του στη σιωπή, αλλά φαίνεται να ξέχασε πως προσπάθησε να επιβάλει τη σιωπή στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και πιο συγκεκριμένα στον βουλευτή του Κινήματος κ. Γιώργο Περδίκη, με κατασκευασμένες έρευνες, τις οποίες ο αρχηγός κάποιου κόμματος εξακολουθεί δυστυχώς ακόμα και σήμερα να επικαλείται.

Η αντεπίθεση του δικηγόρου του κ. Τζιοβάνη είναι εξωφρενική. Ισχυρίστηκε ότι τάχατες στήθηκε λαϊκό δικαστήριο και ότι καταδίκασε τους Τζιοβάνη – Συλλούρη η κοινωνία και η κοινή γνώμη πριν το κάνει το δικαστήριο. Πώς ακριβώς καταδικάστηκαν; Με τα παχουλά εφάπαξ, τους φρουρούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα, τις γραμματείς και τις λιμουζίνες που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος πολίτης;

Υπενθυμίζουμε πως όταν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατάθεσε πρόταση Νόμου για να σταματήσουν όλα αυτά τα προνόμια, η πρότασή μας καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα. Τα ίδια κόμματα που είναι βουτηγμένα στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε την ανάγκη διερεύνησης όλων των πτυχών της υπόθεσης των χρυσών διαβατηρίων.  Ας σταματήσει επιτέλους ο διασυρμός της Κύπρου.