Για άλλη μια φορά το θέμα της κρατικής ανεπάρκειας και των ελλείψεων σε πτητικά μέσα έχει καταστρέψει εκτάσεις, έχει απειλήσει κατοικίες και δύο μέτωπα της ήταν ενεργά ως σήμερα αργά το πρωί, συνεχίζοντας να καίνε καταστροφικά.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι από το 2007 ο βουλευτής τότε του Κινήματος Οικολόγων κ. Γ. Περδίκης με επιστολή του στον αείμνηστο πρόεδρο της      Δημοκρατίας  Τάσσο Παπαδόπουλο είχε εισηγηθεί την απόκτηση ιδιόκτητων πτητικών μέσων πυρόσβεσης. Έχουν περάσει δεκαεπτά χρόνια και ακόμα η κυπριακή κυβέρνηση είναι στο ΘΑ.

Το Τμήμα Δασών, φαίνεται, μέσα από τη σημερινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να έχει τεράστιες ευθύνες σε σχέση με την απουσία πτητικών πυροσβεστικών μέσων, καθώς καμία εκ των συστάσεών της δεν λήφθηκε υπόψη.

Πλέον η έλλειψη εξοπλισμού πυρόσβεσης, όσο κι αν ο συντονισμός των δυνάμεων πυρόσβεσης κρίνεται επαρκής, έχει καταστεί επικίνδυνος, σε βαθμό που πλέον πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες.

Ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και για το τεράστιο θέμα των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων. Δυστυχώς κάποιοι σήμερα είδαν ποια είναι κατάσταση που επικρατεί στην Κυπριακή ύπαιθρο σε σχέση με την ανεξέλεγκτη συσσώρευση οικιακών αποβλήτων. Ο καθημερινός μας αγώνας και η ανάδειξη του προβλήματος των παράνομων σκουπιδότοπων δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ως Κίνημα Οικολόγων απαιτούμε να εξοπλιστούν άμεσα οι Δυνάμεις Πυρόσβεσης. Η απραξία της Κυβέρνησης έχει καταντήσει κοροϊδία. Απαιτείται να καταστούμε πανέτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε πυρκαγιές.