Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την έντονη ανυσυχία της για την απόφαση του Δήμου Πάφου να ανάψει το πράσινο φως για τα ψηλά κτήρια στην πόλη.

Ειδικά η δυνατότητα ανέγερσης ψηλών κτηρίων ακόμα και σε περιοχή που δεν προβλέπεται αυτού του είδους ανάπτυξης το τοπικό σχέδιο.

Χωρίς καμιά ενημέρωση, χωρίς καμιά δημόσια διαβούλευση κάποια οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να προλάβουν τις όποιες αντιδράσεις πολιτών και οργανωμένων συνόλων.

Φαίνεται ότι και η Πάφος ακολουθεί το παράδειγμα της Λεμεσού. Ψήφισε για ανέγερση πολυόροφου κτηρίου δίπλα από τον Δημόσιο κήπο.

Ειδικά οι πρώτες άδειες στην Πάφου που συζητούνται βρίσκονται πολύ κοντά στο παραλιακό μέτωπο.

Ένα ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι αν αυτών των αδειοδοτήσεων έχουν προηγηθεί χωροταξικές περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές μελέτες.

Η ειδοποιός διαφορά της πόλης μας που επικαλούμαστε σε κάθε ευκαιρία είναι η γραφικότητα της Πάφου. Με την χωροθέτηση ψηλών κτηρίων τόσο κοντά στο παραλιακό μέτωπο χάνεται από το πλεονέκτημα.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου ζητά όπως πριν από την λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν το μέλλον της πόλης μας προηγηθεί ενημέρωση και δημόσια διαβούλευση και αν χρειαστεί και τοπικό δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες.