Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζει για ακόμα ένα καλοκαίρι την εκστρατεία κατά της χρήσης ζώων και πουλιών, ως έπαθλα σε τυχερά παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα στο καζαντί.

Οι καταγγελίες αφορούν πανηγύρια, όπου τα φαινόμενα αυτά, εκτός από ξεκάθαρα παράνομα, δε μπορεί παρά να είναι καταδικαστέα. Επίσης επισημαίνουμε ότι η εικόνα αυτή δεν βοηθά καθόλου ούτε τον όποιο τουρισμό διακατέχεται από περιβαλλοντική ευσυνειδησία.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η χρήση ζώων, πουλιών και ψαριών, ως επάθλων σε τυχερά παίγνια έχει απαγορευτεί από το 2015.

Καλούμε άμεσα την αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει το νόμο. Ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μη μένουν άπραγοι όταν εντοπίζουν τέτοιες πρακτικές, αλλά να τις καταγγέλλουν αμέσως!

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες με τη σειρά τους οφείλουν να προβαίνουν σε διάφορες ενέργειες ελέγχου τήρησης της νομοθεσίας, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εμφανείς παρανομίες και να καταγγέλλουν περιστατικά που εντοπίζονται να συμβαίνουν και είναι εκτός νομοθεσίας.