Αποτροπιασμό και ανησυχία προκαλούν αναρτήσεις που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι σε χώρο που διατηρεί το Κοινοτικό Συμβούλιο των Αγίων Τριμιθιάς για τα αδέσποτα σκυλιά επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα.

Συγκεκριμένα, γίνονται αναφορές για σκυλιά που βρίσκονται σε χώρους ακατάλληλους χωρίς φαγητό και νερό, ούτε ιατρική περίθαλψη αλλά και χωρίς ειδικά διαμορφωμένο σκέπαστρο.

Την κατάσταση μαρτυρεί και το γεγονός ότι δύο σκυλιά βρέθηκαν πρόσφατα σε άθλια κατάσταση με το ένα δυστυχώς να μην τα καταφέρνει και να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Σημειώνεται, πως ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας κ. Γιώργος Περδίκης είχε αποστείλει πρόσφατα επιστολή ημερομηνίας 16 Μαΐου προς τον κοινοτάρχη Αγίων Τριμιθιάς ζητώντας του να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο κράτησης των αδέσποτων ζώων που διατηρεί στη κοινότητα του και αν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για αυτό τον σκοπό). Παράλληλα, μέσω της επιστολής ζητούσαμε ενημέρωση και για τις καταγγελίες που έχουν προβεί πολίτες για τον συγκεκριμένο χώρο.

Διερωτόμαστε πραγματικά γιατί δεν έχει συνεργαστεί η κοινότητα με το καταφύγιο σκύλων των Δήμων Λευκωσίας που λειτουργεί στην γειτονική κοινοτητα (Κοκκινοτριμιθιά) και άφησαν τα σκυλιά να ζουν υπό τέτοιες συνθήκες και να πεθαίνουν.

Ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος, ζητούμε να διερευνηθεί άμεσα το περιστατικό και τονίζουμε πως η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Καλούμε όλους τους Δήμους και Κοινότητες να συμμορφωθούν με τον νόμο και να διατηρούν κατάλληλους χώρους κράτησης των ζώων.

Καλούμε παράλληλα και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες που είναι οι καθόλα αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας για να ελέγχουν και να εγκρίνουν τους χώρους αυτούς, να προβούν επιτέλους στους απαραίτητους ελέγχους για να τερματιστούν επιτέλους οι βάναυσες αυτές πράξεις απέναντι στα ζώα. Πότε το Υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέπει αν η νομοθεσία εφαρμόζεται; Πότε θα υπάρχουν κυρώσεις σε αυτούς που δεν την εφαρμόζουν;

Όλοι οι φιλόζωοι πολίτες μας έχουν ξεσηκωθεί και διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 04 Ιουνίου στον κυκλικό κόμβο Αγιών Τριμιθίας στις 13:00.