Κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα παιδιού που έχει καθιερωθεί 1925 από τη Παγκόσμια Συνέλευση για την Ευημερία των Παιδιών.

Δυστυχώς εκατομμύρια παιδιά, ανά το παγκόσμιο, βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης λόγω φτώχεια αλλά και κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε κανένα παιδί δεν αξίζει να μην είναι χαρούμενο και να βιώνει την φτώχεια και την πείνα. Είναι υποχρέωση όλων των κρατών να παρέχουν τα κατάλληλα μέσα για την παιδεία, πρόσβαση σε ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προστασία από την παιδική δουλεία, αλλά και την ψυχαγωγία και χαρά.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως είναι συγκλονιστικό να υπάρχουν σήμερα, τον 21ο αιώνα, παιδιά που δεν μπορούν να χαρούν την παιδικότητά τους. Τα παιδιά είναι ζωή και χαρίζουν χαρά, τους αξίζει ένα καλύτερο αύριο μακριά από προβλήματα της πείνας και της αρρώστιας, της παιδικής εργασίας, της ανυπαρξίας ή της εγκατάλειψης του σχολείου, και της χαμένης παιδικότητας.

Αν θέλουμε μια κοινωνία με καλύτερο μέλλον πρέπει να δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια και τις απαραίτητες βάσεις στα παιδιά μας, αφήνοντας κληρονομιά για ένα καλύτερο κόσμο.

Αυτή είναι η προσπάθεια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μέσα από την πολιτική του πρακτική. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα Δικαιώματα των Παιδιών και θα επιμένουμε ώστε το κράτος να τους παρέχει όλα όσα δικαιούνται και τους αξίζουν.