Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την υπερψήφιση της πρότασης νόμου που ποινικοποιεί τις «θεραπείες μεταστροφής». Θεωρούμε αδιανόητο εν έτει 2023 συνανθρώποι μας να στοχοποιούνται και να υπόκεινται σε βασανιστήρια στο όνομα μιας «γιατρείας».

Με 27 ψήφους υπέρ και 17 κατά, εγκρίθηκαν οι δύο τροπολογίες που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σύμφωνα με την πρώτη τροπολογία στις επιτρεπόμενες συμβουλευτικές, ψυχολογικές ή ιατρικές υπηρεσίες, δεν περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες που αποσκοπούν στην επιβεβαίωση του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας φύλου ή της έκφρασης φύλου προσώπου. Ενώ η δεύτερη τροπολογία, σκοπό έχει την αντικατάσταση της λέξης «αυτοπροσδιορισμός», με τη φράση «σεξουαλικός προσανατολισμός, ταυτότητα φύλου ή έκφραση φύλου».

Η ψήφιση της πρότασης νόμου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και μια νέα αρχή που κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και τερματίζει τη στοχοποίηση, τις εκφράσεις μίσους και τη βία που υπόκεινται εδώ και χρόνια άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, και την ίση μεταχείριση. Κάνεις δεν πρέπει να φοβάται και να δέχεται επιθέσεις λόγω διαφορετικότητας.