Η κατάσταση της δημόσιας ακραίας αντιπαράθεσης μεταξύ της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της Γενικής Εισαγγελίας μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

Παράλληλα, εκφράζουμε μεγάλη ανησυχία για τις πληροφορίες που φαίνεται να εμπλέκουν το δικηγορικό γραφείο του Β. Γενικού Εισαγγελέα με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το θέμα απασχόλησε και χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε η Θεματική Επιτροπή Εργασίας Θεσμών, Διαφάνειας και Χρηστής Διοίκησης του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών με ομιλητή το δημοσιογράφο Φάνη Μακρίδη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, υποστηρίζουμε την διαφάνεια ως ένα εργαλείο ελέγχου της διοίκησης. Δεν δεχόμαστε την θέση των Γενικού και Β. Εισαγγελέα ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να χειρίζεται τα θέματα με σιγαστήρα και να μην διαταράσσει την κοινή ησυχία με τις ανακοινώσεις της.

Η διαφάνεια δεν βλάπτει τη Δημοκρατία. Η δημόσια ανταλλαγή χαρακτηρισμών σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των αξιωματούχων που εκπροσωπούν τους θεσμούς είναι που προκαλεί προβλήματα απαξίωσης της Δημοκρατίας.