Το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» όπως και προηγούμενα άρθρα άλλων εφημερίδων έφεραν στο φως της δημοσιότητας ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια Υγειά. Αναφερόμαστε στο ζήτημα της ασφάλειας και της θητείας χιλιάδων (ίσως και πέραν των εκατόν χιλιάδων) αλλοδαπών που βρίσκονται στη Κύπρο (πολλοί από αυτούς σε καθεστώς παρανομίας ή ημιπαρανομίας). 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης με επιστολές του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη και στους αρμόδιους υπουργούς είχε αναδείξει το θέμα και είχε ζητήσει να υπάρχει φροντίδα για αυτούς τους ανθρώπους για τον έλεγχο της υγείας τους και για το επίπεδο διαβίωσης αφού σχεδόν κανένας από αυτούς δεν καλύπτεται από τα προγράμματα που εφαρμόζει το Υπουργείο εργασίας.  

Το θέμα ετέθη επιτακτικά και στην τελευταία σύσκεψη στο Προεδρικό στις 24/04/20 όπου – υπό το φως του περιστατικού στο Κρανίδι Αργολίδας, ο ίδιος ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες για μια δειγματοληπτική έρευνα ανάμεσα στους αλλοδαπούς μετανάστες και εργάτες. Πέρασε σχεδόν μια βδομάδα για να παρθεί απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Αλήθεια έχει υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δειγματοληπτική έρευνα σε αλλοδαπούς και μετανάστες για τον κορωνοϊό; Έχουν αντιμετωπιστεί οι βιοποριστικές τους ανάγκες; 

Είναι προσβλητικές και απαράδεκτες οι εικόνες των ανθρώπων που στοιβάζονται στα σκαλοπάτια του τεμένους Μπαιρακτάρ. Παρόμοιες εικόνες υπάρχουν μέσα σε άθλια υποστατικά στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και σε άλλες φτωχογειτονιές της χώρας μας. Τι κάνει για αυτούς τους ανθρώπους η Κυπριακή πολιτεία;