Σήμερα η Κύπρος περνά σε μια νέα φάση κατάργησης των περιορισμών που επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Περισσότερη ελευθερία στις μετακινήσεις των πολιτών δεν συνεπάγεται πως ο κίνδυνος του κορωνοϊού έχει περάσει και βρίσκεται πλέον στο παρελθόν. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις και στις επαφές τους και να εφαρμόζουν τα μέτρα ασφαλείας για να μην έχουμε πισωγυρίσματα. 

Καταδικαστέες είναι οι εικόνες, όπως εκείνες που παρακολουθήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε beach bar, όπου ο κόσμος συνωστιζόταν χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας. Ευθύνη έχουν όμως και οι αρχές που σε αυτή την περίπτωση δεν έδρασαν προληπτικά. Πόσο τραγελαφικό ακούγεται να πρέπει να ζητηθεί διάταγμα για να κλείσει ένα νυχτερινό κέντρο που δεν καλύπτεται από άδεια λειτουργίας; Οι αρχές να μην διαμαρτύρονται λοιπόν, αφού είναι η δική τους ανοχή που τρέφει την παρανομία.  

Είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουμε στην πράξη την εφαρμογή των συστάσεων των Υπουργείων. Ανεξάρτητα αν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους θα ήθελαν περισσότερη ελευθερία στις επιχειρηματικές δραστηριότητες ή κάποιοι αναζητούν περισσότερη ελευθερία κινήσεων, το γενικότερο καλό και το συμφέρον της κοινωνίας επιβάλλει να εφαρμοστούν με κάθε σοβαρότητα τα μέτρα ασφάλειας. Η υγεία πρέπει να τεθεί πάνω από τα οικονομικά κέρδη. 

Ας μην υπάρξει χαλάρωση που θα μας οδηγήσει πίσω στην καραντίνα και στους ισοπεδωτικούς περιορισμούς στην ελευθερία.