Δήλωση Πρόεδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη

Στηρίζουμε την εκδήλωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, καθώς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ουδεμία σχέση έχουμε με τα σκάνδαλα αυτά. Οι Οικολόγοι δεν ανήκουμε στα κόμματα ή τα κινήματα εκείνα που εκπροσωπούνταν σε Επιτροπείες του Συνεργατισμού, αλλά ούτε υπερψηφίσαμε ποτέ τα κυβερνητικά νομοσχέδια που οδήγησαν τον Συνεργατισμό στη καταστροφή.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κριτικά συμμετέχει στη διαμαρτυρία γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Αυτοί που ξεπούλησαν τον Συνεργατισμό, που πριμοδότησαν την Ελληνική Τράπεζα και που ακόμα συνεχίζουν να ξεπουλούν ακίνητα που ανήκαν στη ΣΚΤ πρέπει να πάνε σπίτι τους, αρχής γενομένης από τον Υπουργό Οικονομικών.

Εμείς, αύριο Τετάρτη θα είμαστε παρόντες μαζί με τις οργανώσεις αγροτών, εκπαιδευτικών, συνταξιούχων και κοινότητες και θα διεκδικούμε τον τερματισμό της διαδικασίας αποξένωσης των περιουσιακών στοιχείων τους Συνεργατισμού.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τη διαμαρτυρία αυτή στηρίζουν και τα κόμματα που ευθύνονται για την καταστροφή του Συνεργατισμού πριν και μετά το 2013.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τα μέλη, τους φίλους καθώς και τους πολίτες να συμμετέχουν στην αυριανή εκδήλωση, η οποία αρχίζει η ώρα 6:30 μ.μ. με πορεία από την ΠΑΣΥΔΥ προς το Προεδρικό.