Η παραίτηση του Γεώργιου Αρέστη από την προεδρία της «Πειθαρχικής Επιτροπής της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος», στην οποία διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο αποτελεί χαστούκι σε μια Κυβέρνηση που έχει εξευτελίσει τον θεσμό των ερευνητικών επιτροπών, δήλωσε στη Βουλή ο Πρόεδρος των Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ανέφερε πως με τα όσα δηλώνει τον τελευταίο καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υποσκάπτουν προσωπικά τον κ. Αρέστη αλλά και τον θεσμό των ερευνητικών επιτροπών.

Υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν από μερικά χρόνια είχε στηρίξει τον θεσμό των Επιτροπών με την έκθεση για το Μαρί και διερωτήθηκε αν «τωρά εν της παπαθκιάς τα ξύλα».

Ο κ. Περδίκης είπε πως «μιλά ειρωνικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι ουδείς αναντικατάστατος» και διερωτήθηκε αν ο Υπουργός Οικονομικών είναι ιερή αγελάδα, δεν εμπίπτει στους αναντικατάστατους και θα παραιτηθεί μόνο όταν αυτός θέλει. Αποδεικνύεται, είπε, “ιερή αγελάδα και η Ιφιγένεια της υπόθεσης”.

Περαιτέρω ο κ. Περδίκης είπε πως θα απευθυνθεί με επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών για συζήτηση πρότασης νόμου για τη δεσμευτικότητα των ερευνητικών επιτροπών και το πόθεν έσχες για τα ΜΕΔ των βουλευτών και τους εγγυητές. Η συζήτηση είπε, θα πρέπει να γίνει πριν από τον Ιούνιο, όταν θα καταθέσουν το δικό τους πόθεν έσχες οι βουλευτές.

ΚΥΠΕ