Ο σύνδεσμος φυλακισμένων δικαιολογημένα αντιδράει καθώς σύμφωνα με τις πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας χτες 17 υπόδικοι μεταφέρθηκαν στοιβαγμένοι o ένας πολύ κοντά από τον άλλο σε κλούβες της Αστυνομίας στα δικαστήρια στη Λεμεσό, κατά παραβίαση των μέτρων για τήρηση αποστάσεων σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Επιπλέον αυτοί οι 17 κρατούμενοι αποδείχθηκε ότι οι περισσότεροι πήγαν άδικα αφού οι δικές τους αναβλήθηκαν. Σήμερα μαθαίνουμε ότι – παρά τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. Σαββίδη προς τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Γ. Περδίκη – άλλοι πενήντα κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια.  

Είναι πραγματικά απαράδεκτο να μην τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να μην συμμορφωνόμαστε στους νέους κανόνες, ειδικά από τη στιγμή που η μεταφορά τους ήταν αχρείαστη αφού οι υποθέσεις τους έχουν αναβληθεί.

Όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να προσέξουμε, πόσο μάλλον η Αστυνομία τους φυλακισμένους. Αν έστω και ένας από αυτούς προσβληθεί από τον ιό τότε θα εξαπλωθεί η αλυσίδα και στις φυλακές. Οι κεντρικές φυλακές είναι ένας χώρος υψηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα χάρις των μέτρων της διεύθυνσης είναι ένας χώρος ασφαλής. Απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια και περιορίστηκαν οι κινήσεις των κρατουμένων εντός των φυλακών.  Γιατί οι δικαστές δεν μπορούν να κατανοήσουν τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε;  Ίσως γιατί αυτοί δεν αντιμετωπίζουν κινδύνους όπως οι φυλακισμένοι; 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως οι αρμόδιες αρχές αν και καθυστερημένα σωστά έπραξαν και κήρυξαν νέα μέτρα που αφορούν τις φυλακές, άλλα και την μεταφορά τους. Ευτυχώς δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα στις φυλακές σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου δικαιωμάτων των φυλακισμένων, όμως η ζημία θα μπορούσε να είχε ήδη συμβεί με το εν λόγω περιστατικό. Να σταματήσουν αμέσως οι χωρίς λόγω μεταφορές κρατουμένων εκτός φυλακής.