Το γαϊτανάκι με το Πράσινο Σημείο στην κοινότητα Πελενδρίου συνεχίζεται.

Προηγήθηκε αλληλογραφία με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πελενδρίου. Οι παρεμβάσεις της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τόσο στο Κοινοτικό Συμβούλιο όσο και στο Τμήμα Περιβάλλοντος ήταν συνεχείς.

Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα δημιουργίας Πράσινων Σημείων στην ύπαιθρο.

Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι το τέλος του 2019 θα είχαν δημιουργηθεί τέσσερα νέα Πράσινα Σημεία στην επαρχία Λεμεσού, κι ένα από αυτά θα ήταν στο Πελένδρι. Δυστυχώς σε πρόσφατη  επιστολή απάντησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προς τον  βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη για το πιο πάνω θέμα, το Πελένδρι εξαιρείται – άκουσον άκουσον- για τεχνικούς λόγους.

Επικοινωνήσαμε με τον κοινοτάρχη Πελενδρίου κ. Νίκο Πατσιάουρο ο οποίος εξέφρασε την οργή του για αυτή την κοροϊδία.

Το Πελένδρι είναι μια από τις κοινότητες που παρά το κλείσιμο του Μεταλλείου Αμιάντου αντιστέκεται στην αστυφιλία. Το θέμα του Πράσινου Σημείου πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Προς τo παρόν οι ποταμοί και τα ρυάκια “πληρώνουν τη νύφη”, αφού γεμίζουν σκουπίδια. 

Δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα. 

Ένας παράνομος χώρος απόρριψης δίπλα από το κοινοτικό στάδιο προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Κάθε μέρα που περνά διογκώνει το πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες (Φωτογραφίες). 

Κύριοι αρμόδιοι, κύριοι κυβερνώντες, αν θέλετε να στηρίξετε τις ορεινές κοινότητες να επιβιώσουν “ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”.  Φτάνουν οι υποσχέσεις. Οι πολίτες θέλουν έργα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πελένδρι 2Πελένδρι 2