Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την επανεκλογή των δυο συν-προέδρων Ska Keller και Philippe Lamberts της ομάδας των Πρασίνων/Ανεξάρτητων (Greens/EFA) στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιπλέον εκλέγηκαν για την υπόλοιπη θητεία του Ευρωκοινοβουλίου μέχρι το 2024 και 7 αντιπρόεδροι της ομάδας των Πρασίνων/Ανεξάρτητων στο Ευρωκοινοβούλιο οπότε και συγχαίρουμε τους Bas Eickhout, Alice Bah Kuhnke, Kira Peter-Hansen, Terry Reintke, Jordi Solé, Marie Toussaint και Ernest Urtasun για την εκλογή τους.

Σε δηλώσεις της η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Μαρία Κολά, ανέφερε πως «η ομάδα των Πρασίνων συνεχίζει δυναμικά τη δράση και το έργο της στο Ευρωκοινοβούλιο. Η επανεκλογή τους διασφαλίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πράσινου Κινήματος στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα και όχι μόνο. Ως μέλη της μεγάλης Ευρωπαϊκής Πράσινης οικογένειας, μας απασχολούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Ευρώπη όσο και ο υπόλοιπος πλανήτης. Η παρέμβασή μας σε όλες τις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου και ο έλεγχος που ασκείται σε όλους ανεξαιρέτως του θεσμούς της Ε.Ε. μέσω των εκπροσώπων του Πράσινου Κινήματος στα διάφορα σώματα, διέπεται πρωτίστως από τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρας ανάπτυξης που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, επιτρέποντάς μας να σκεφτόμαστε και να προτείνουμε λύσεις έξω από το κουτί.

Ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία στους νεοεκλεγέντες και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας για ακόμα πιο στενή και αμφίδρομη συνεργασία και στήριξη».