Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 23/12/20, μεταξύ του Προέδρου κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, του βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη, της αναπληρώτριας Προέδρου κ. Έφης Ξάνθου και της κ. Αλεξίας Σακαδάκη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το ζήτημα του προϋπολογισμού, με τον κ. Θεοπέμπτου από πλευράς του να αναφέρει πως «Είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε τα θέματα που μας αφορούν όπως είναι: η ποιότητα του αέρα, οι  δημόσιες μεταφορές, η διαχείριση των αποβλήτων και αλλά θέματα μεταξύ άλλων που αφορούν κυρίως την εργοδότηση της νεολαίας και τα προβλήματα με το πρόγραμμα εγγύησης για την νεολαία».

Μέσα στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός και ο ευρύτερος καλλιτεχνικός τομέας. Ο κ. Θεοπέμπτου τόνισε πως «Είναι μια σειρά από θέματα στα οποία εκφράσαμε τις απόψεις μας και θα θέλαμε να τα συζητήσουμε ξανά με μεγαλύτερη λεπτομέρεια».

Πέραν τούτου αναφέρει πως «Έχουμε ζητήσει να αλλάξει η διαδικασία ετοιμασίας του προϋπολογισμού από τα Υπουργεία και να δίνεται η ευκαιρία στα κόμματα να συμμετέχουν ενεργά με δικές τους προτάσεις και εισηγήσεις κατά τη διάρκεια κατάρτισης του προϋπολογισμού».

«Ήταν πραγματικά πολύ εποικοδομητική η συνάντηση μας και ευελπιστώ να γίνεται πιο συχνά» καταλήγει ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Από πλευράς του ο κ. Αβέρωφ ευχαρίστησε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τον κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου για τη συνάντηση και σημειώνει πως «Παρά τις διαφορετικές μας απόψεις και άσχετο αν θα ψηφίσετε ή καταψηφίσετε τον προϋπολογισμό εκτιμώ τη στάση που τηρήσατε».  

Βίντεο δηλώσεων: https://youtu.be/Z7HlhhCUhDw

συνάντηση 2συνάντηση 2