Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη στις 12:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης. Τον κ. Περδίκη συνόδευαν τα μέλη της θεματικής επιτροπής Άμυνας του Kινήματος Oικολόγων – Συνεργασία Πολίτων κ. Κυριάκος Κυριάκου και Παναγιώτης Μανώλη. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν την επέκταση του θεσμού των  πράσινων  στρατοπέδων, την εισαγωγή του net metering σε όλα τα στρατόπεδα και συστημάτων επεξεργασίας και ανακύκλωσης των λυμάτων, γκρίζων και όμβριων νερών. 

Ο κ. Περδίκης έθεσε επίσης το θέμα της σπατάλης στα τρόφιμα, την ανάγκη εφαρμογής της κομποστοποιήσης αλλά και της ανακύκλωσης, των σκουπιδιών,  τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν τα πεδία βολής αλλά και η αχρήστευση βλημάτων και άλλων στρατιωτικών υλικών. Άλλο ένα ζήτημα που συζητήθηκε με τον κ. Αγγελίδη είναι αυτό των αδέσποτων σκύλων και γάτων. 

Πέραν των περιβαλλοντικών θεμάτων, στην συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα του bullying στα στρατόπεδα, ένα φαινόμενο το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο. Παρόμοιος προβληματισμός αναπτύχθηκε και για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Εθνική Φρουρά. 

Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της ανάγκης δημιουργίας ασπίδας σε θάλασσα και αέρα απέναντι στην Τουρκία, δεδομένων των πρόσφατων απειλών που ακούσαμε δια στόματος του πρέσβη της χώρας στην Ιταλία αλλά και του γεγονότος ότι επέρχονται νέες γεωτρήσεις στην θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου το φθινόπωρο.