Νέο κρούσμα της ασυνείδητης καύσης των σκουπιδιών, στον παλιό σκυβαλότοπο Παραλιμνίου, πνίγει κυριολεκτικά τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής από την δυσφορία λόγω καπνού.

Το περιστατικό καταγράφηκε για πρώτη φορά φέτος στις 12 Ιουνίου, ούτε ένα μήνα πριν δηλαδή, με τους κατοίκους να κατέρχονται σε διαμαρτυρία διότι δεν μπορούσαν να ανεχθούν την βαριά οσμή του καπνού που δημιούργησε κλίμα δυσφορίας και που επεκτεινόταν σε πολλές περιοχές, ανάλογα με την φορά των ανέμων.

Στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου, είναι δεδομένο ότι εκτός από τους κατοίκους, από τη δυσφορία ταλαιπωρούνται επίσης και οι τουρίστες που επιλέγουν την ελεύθερη Αμμόχωστο για τις διακοπές τους.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει πλήρη στήριξη στους κατοίκους της περιοχής, στηρίζει τις διαμαρτυρίες για καθαρό αέρα και καλεί τις τοπικές Αρχές σε συνεργασία με την Αστυνομία να επιβάλουν την τάξη. Ούτε το περιβάλλον αντέχει τέτοια βάναυση αντιμετώπιση, ούτε αποτελεί ευνοϊκό στοιχείο για το τουρισμό η αποπνικτική ατμόσφαιρα, αλλά κυρίως δεν μπορεί να φθείρεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας επαρχίας κατ’ αυτό τον τρόπο.