Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε εκφράσει από τα τέλη του καλοκαιριού την άποψη μας ότι τα Κόμματα ή και Κινήματα εκτός των κομμάτων ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ, οφείλουν να συνεργαστούν και να στηρίξουν κοινό υποψήφιο, για τις προεδρικές εκλογές.

Η οποιαδήποτε απόφαση για επιλογή κατάλληλου υποψηφίου και κατάρτιση ενός προγράμματος διακυβέρνησης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα αιτήματα του λαού σε μια σειρά κύριων θεμάτων όπως την οικονομία, ανάπτυξη, περιβάλλον, υγεία, παιδεία, πολιτισμός κ.ο.κ, απαιτεί χρόνο και προετοιμασία.

Για αυτό ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης είχε στείλει επιστολή προς τους προέδρους των άλλων τεσσάρων κομμάτων στις 29 Αυγούστου 2016, ζητώντας τους να δηλώσουν όπως και ο ίδιος ότι δεν ενδιαφέρονται προσωπικά για την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Μια τέτοια κίνηση από τους πέντε θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αλτρουϊσμού και πατριωτισμού που θα εκτιμούσε δεόντως η κοινωνία, ενώ θα διευκόλυνε την αναζήτησή κοινού υποψηφίου. Η εξαγγελία υποψηφιοτήτων με -επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο- δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την ενότητα.

Εάν γινόταν δεκτή η εισήγηση μας, θα είχαμε μια βάση ανοικτής συζήτησης για την εξεύρεση ενός προσώπου κοινά αποδεκτού που θα ένωνε την κοινωνία και θα έδινε στους πολίτες μία σοβαρή και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός θα πρέπει να μείνουν στην άκρη για το καλό της Κύπρου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στην πρόταση μας, ώστε να αυξηθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι πιθανότητες μία ιδανικής και κοινά αποδεκτής πρόταση διακυβέρνησης.