Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στην αναβίωση της ιδέας για κατασκευή και λειτουργία δελφιναρίων στην Κύπρο. Στο προηγούμενο δελφινάριο που λειτούργησε και έκλεισε πριν χρόνια, τέσσερα δελφίνια βρήκαν το θάνατο. Το Κίνημα είχε καταδικάσει έντονα το γεγονός οργανώνοντας εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δραστηριότητες και δράσεις μέχρι να κλείσει το δελφινάριο – κρεματόριο.

Μάλιστα οι Οικολόγοι κατέθεσαν πρόταση το 2000 για απαγόρευση εισαγωγής δελφινιών στην Κύπρο, η οποία έγινε αποδεκτή από το τότε υπουργικό συμβούλιο. Τα ζώα δεν μπορεί να μετατρέπονται σε κομπάρσους θεάματος για την ψυχαγωγία του ανθρώπινου είδους.

Είναι αποδεδειγμένη η ζημιά που τους γίνεται αφού ζούνε σε ένα περιβάλλον αιχμαλωσίας και αναγκάζονται να προβαίνουν σε ακροβατικά, για χάρη των ούτω καλούμενων ψυχαγωγικών αναγκών των ανθρώπων. Και όλα αυτά στο βωμό, ακόμα μια φορά, του χρήματος.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Περδίκης μαζί με την κα. Μαίρη Αναστάση Πρόεδρο της οργάνωσης «Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου» θα έχει συνάντηση αύριο η ώρα 10:00π.μ. με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κουγιάλη στο γραφείο του Υπουργού, για να επιδοθούν οι υπογραφές (12572 υπογραφές) που έχουν μαζευτεί για τη μη δημιουργία του δελφινάριου / φωκάριου.