Με αφορμή τις προετοιμασίες για την γιορτή του κατακλυσμού, όπου αναμένεται ότι δήμοι και κοινότητες να φιλοξενήσουν διάφορες δραστηριότητες εν είδει πανηγυριού, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζει σε όλους τους Δήμους , κοινότητες και άλλες αρχές ,ότι πρέπει να εφαρμόζουν τη νομοθεσία για τα καζαντί και άλλα τυχερά παιχνίδια, σε σχέση με την διαχείριση των ζώων. 

Πιο αναλυτικά θυμίζουμε ότι απαγορεύεται από το νόμο η έκθεση ζώων και πουλιών ως έπαθλα στα διάφορα τυχερά παιχνίδια, όπως για παράδειγμα το καζαντί. Σημειώνουμε ότι η απαγόρευση εφαρμόστηκε μετά από πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Οι Δήμοι οφείλουν να εποπτεύουν περισσότερο από κάθε φορά αυτές τις μέρες, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία και δεν θα χρησιμοποιηθούν ζώα κατά τρόπο βάναυσο και υποτιμητικό. Επιπλέον απευθύνουμε έκκληση όπως διευθετηθεί έλεγχος όλων των δραστηριοτήτων στις οποίες θα εμπλακούν ζώα και πουλιά και να υπάρξει έλεγχος από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και την Επαρχιακή Επιτροπή ευημερίας των ζώων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε κάθε πολίτη όπου τυχόν εντοπίσει τέτοια φαινόμενα να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία και να καταγγείλει περαστικά παρανομιών, τα οποία δεν τιμούν μια Ευρωπαϊκή χώρα.