Η υπόθεση των δολοφονιών των Marry Rose από τις Φιλιππίνες, της ανήλικης κόρης της Sierra – Graze, της Arian Palanas από Φιλιππίνες, της Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες, τη Livia Florentina από τη Ρουμανία, της ανήλικη κόρη της Elena Bunea και της Khadha Anu από το Νεπάλ, έκλεισε όσον αφορά των εντοπισμό όλων των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνου.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, στους διασώστες, τους δύτες και τους εθελοντές και όλους όσους εργάστηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και επέμειναν στις έρευνες επικεντρωμένοι στον στόχο τους κατάφεραν να εντοπίσουν όλα τα θύματα του «Ορέστη».

Τέλος, οφείλουμε να καυτηριάσουμε για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι στην Κύπρο του 2019 δεν χωρεί ο όποιος φυλετικός ή άλλος διαχωρισμός – ειδικά σε υποθέσεις όπως την πιο πάνω – ή ρατσιστικός τρόπος αντιμετώπισης από τις αρχές. Αναμένουμε ότι οι έρευνες από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για πειθαρχικές ή ενδεχόμενα και ποινικές ευθύνες, θα βελτιώσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία θα διαχειρίζεται στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.