Πολλές είναι οι καταγγελίες από κοινότητες και πολίτες για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, από την συσσώρευση τεράστιου όγκου σκουπιδιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην έξοδο Πέρα Χωριού  και στην έξοδο Αγίας Βαρβάρας, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας.

Δυστυχώς, παρόλα τα απαραίτητα διαβήματα στα οποία προχώρησαν οι κοινότητες της περιοχής, ενημερώνοντας τα Δημόσια Έργα, τα σκουπίδια αυτά είναι εκεί εδώ και μήνες, χωρίς να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στον καθαρισμό τους.

Είναι λυπηρό, το γεγονός πως κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί σε συνδυασμό με την ολιγωρία του κράτους, προκαλούν αυτή την τραγική κατάσταση, που εκτός από την οπτική οχληρία, δυνητικά προκαλείται ρύπανση του εδάφους και κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς, εξέλιξη η οποία θα πρέπει να ανησυχεί όλους.

Επιπλέον, τίθεται σοβαρό θέμα αρνητικών επιπτώσεων και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, που ήδη αντιμετωπίζουν και άλλες δυσκολίες όπως η οχληρία και τα καυσαέρια των διερχόμενων αυτοκινήτων. 

Πρέπει άμεσα, η αρμόδια υπηρεσία να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.