Θεωρούμε ότι η χτεσινή απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για μετάθεση των αποφάσεων που σχετίζονται με το κυνήγι, και η απόσυρση των προκλητικών προτάσεων νόμου των βουλευτών που επιχειρούν να χαλαρώσουν τον νόμο, εισάγοντας ακόμα και πρόνοιες που πολιτικοποιούν τη δράση των ακτιβιστών, βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.  Ωστόσο δυστυχώς, παραμένει η εσφαλμένη και επιπόλαιη απόφαση βάσει της οποίας επιτρέπεται η συνοδεία  4 κυνηγετικών σκύλων ανά κυνηγό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά πως είναι ντροπή για βουλευτές,  να προσπαθούν να λαθροθηρεύσουν ψήφους, αδιαφορώντας για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας, την προστασία της πανίδας του τόπου και εμπαίζοντας ουσιαστικά και τους κυνηγούς. Κάθε αλλαγή στη νομοθεσία, οφείλει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και μελέτης ως προς το ισχύον πλαίσιο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Αντίθετα εμείς επιμένουμε στην ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας, ώστε να καταστεί υποχρεωτική η ασφάλιση των κυνηγών έναντι τρίτων. Οι βουλευτές οφείλουν να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών και να προχωρήσουν αποφασιστικά σε αυτό το μέτρο που αφορά τον πραγματικό εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για το κυνήγι.