Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και με αφορμή την επέτειο αυτή, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαπιστώνει ότι μετά από τόσους παγκόσμιους αγώνες για το μεγάλο ζήτημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων,  σήμερα παραμένει επίκαιρη η αναγκαιότητα για μια νέα εξέγερση της εργατικής τάξης, αφού ο καπιταλισμός ανθεί, με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με την απληστία του κεφαλαίου και των αγορών.

Μετά από 132 χρόνια και μετά από την μεγάλη αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο το 1886, σήμερα στο 2018, τονίζουμε πως η ταξική καταπίεση συνεχίζεται. Η απληστία των μονοπωλίων και των καρτέλ, η ανεντιμότητα της πολιτείας, η κατευθυνόμενη εικόνα που δημιουργείται από μέρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η καλλιέργεια του φόβου, οι παράνομες στρατιωτικές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες και η αδιαφορία των περισσοτέρων, συνέτειναν στο να ερχόμαστε στο σήμερα και να διαπιστώνουμε πως τίποτα ακόμα δεν έχει κερδηθεί απολύτως και ολοκληρωτικά.

Μάλιστα σημειώνουμε ότι στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έχουν εφαρμοστεί επώδυνα, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και μνημόνια.

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τους αγώνες των παππούδων μας και τους χιλιάδες νεκρούς της παγκόσμιας εξέγερσης από την πάλη των λαών, κρίνεται σημαντικό επιτέλους να ξαναφέρουμε την Άνοιξη στον τόπο μας, όπου το πρωτομαγιάτικο στεφάνι θα μοσχοβολάει ξανά ασφάλεια, ηρεμία και ομόνοια, στις αυλές των σπιτιών και στις ειρηνικές γειτονιές.