Καμία έκπληξη και καμία καινοτομία η απαίτηση του κ. Ακιντζί να καταστεί το πλαίσιο Γκουντέρες ενδιάμεση συμφωνία. Αυτό ζητούσε άλλωστε πριν από ένα χρόνο στο Κράν Μοντανά. Η ελληνοκυπριακή ηγεσία υποτίθεται ότι έχει υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι δεν θα υπογράψει ενδιάμεση συμφωνία σε καμία περίπτωση.

Μία ενδιάμεση συμφωνία κατοχυρώνει και μονιμοποιεί όλες τις υποχωρήσεις των ελληνοκυπρίων στα θέματα της διακυβέρνησης, ενώ οι Τούρκοι δεν δεσμεύονται για την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων. 
Ο κ. Ακιντζί πολύ πονηρά χωρίς να αποκλείει οριστικά το ενδεχόμενο της συνομοσπονδίας, εκμεταλλεύεται τις παλινωδίες της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και αξιοποιεί τις τοποθετήσεις κομμάτων ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ υπερ του πλαισίου Γκουντέρες, με μια εισήγηση που θα φέρει σε δύσκολη θέση τα δυο μεγάλα κόμματα.

Εμείς που δεν δεχτήκαμε το πλαίσιο Γκουντέρες γιατί περιλαμβάνει πρόνοιες εξαιρετικά αρνητικές για τους ελληνοκυπρίους, διατηρώντας την αξιοπιστία μας μπορούμε να πούμε ότι η πρόταση Ακιντζί είναι παγίδα και πρέπει να απορριφθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.