Δηλώσεις κ. Έφης Ξάνθου, αντιπρόεδρος του Κινήματος

Τα ψέματα τελείωσαν σε ότι αφορά το ΓεΣΥ. Το ΓεΣΥ έπρεπε να ήταν ήδη σε εφαρμογή.

Όσοι προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να καθυστερήσουν το ΓεΣΥ, ας έχουν έστω το θάρρος να δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν την εφαρμογή του.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι τιμούμε και στηρίζουμε το έργο τους. Οι νοσηλευτές προσφέρουν υπό δύσκολες συνθήκες και το λιγότερο που μπορεί να κάνει η πολιτεία είναι να διασφαλίσει γι’ αυτούς ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί ότι υποστηρίζει την άμεση ψήφιση των νομοσχεδίων του ΓεΣΥ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κράτησε τη συμφωνία των πέντε σημείων που έγινε τον Ιουλίου του 2016 (τη συμφωνία του Προεδρικού) που αφορά την προώθηση του μονοασφαλιστικού χαρακτήρα του συστήματος, της αυτονόμησης των νοσοκομείων και την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Άλλα πολιτικά κόμματα επινόησαν διάφορες καινοτόμες ιδέες της τελευταίας στιγμής, με σκοπό να σαμποτάρουν τη διαδικασία.

Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη να στηρίξουμε το ΓεΣΥ με τις όποιες αδυναμίες και κενά, διότι διαφορετικά δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ ένα Γενικό Καθολικό Σχέδιο Ασφάλισης Υγείας.