Οι προκλητικές επισκέψεις των Τούρκων αξιωματούχων στα κατεχόμενα συνεχίζονται καθώς ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα επισκεφθεί το ψευδοκράτος αύριο Σάββατο για τα Βαρώσια.

Το Κίνημα Οικολόγων χαιρετίζει τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος ανέφερε πως «παρά το γεγονός ότι δεν θέλουμε το Κυπριακό να Αμμοχωστοποιηθεί, εντούτοις έχουμε ισχυρές απόψεις και είναι αταλάντευτη η θέση μας ότι, η Αμμόχωστος ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της οι οποίοι είναι οι μόνοι δικαιούχοι».

Συγκεκριμένα ο Τούρκος  αντιπρόεδρος θα παρευρεθεί σε μια συζήτηση στην παρουσία του «πρωθυπουργού» του παράνομου μορφώματος του κατοχικού καθεστώτος κ. Ερσίν Τατάρ, ενώ ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δεν έχει προσκληθεί σε αυτή την συζήτηση, με θέμα «Η πρωτοβουλία για τα κλειστά Βαρώσια από νομικής, πολιτικής και οικονομικής άποψης» που θα πραγματοποιηθεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε αυτό που επιχειρείται από το ψευδοκράτος με πρόσχημα την εξεύρεση μίας λύσης που δήθεν θα διαφυλάξει τα περιουσιακά δικαιώματα των νόμιμων ιδιοκτήτων καθώς είναι ξεκάθαρα μία ακόμα πρόκληση σε βάρος του κυπριακού λαού και κυρίως των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου.

Οι εξελίξεις στο θέμα της Αμμοχώστου τρέχουν προς επικίνδυνα αρνητική κατεύθυνση.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και το ψευδοκράτος στο θέμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Ζητούμε επιτέλους από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το κίνδυνο εποικισμού της Αμμοχώστου με τη συμμετοχή του Δημάρχου της κατεχόμενης πόλης.