Επειδή ορισμένα δημοσιεύματα στον εγχώριο τύπο προβάλουν μια λανθασμένη εικόνα για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα πιο κάτω:

  • Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ποτέ δεν έκλινε προς τα αριστερά ή τα δεξιά γιατί απλούστατα είμαστε πράσινοι, βλέπουμε μπροστά. Η Πράσινη ιδεολογία συνδυάζει τους κύριους πυλώνες όπως την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
  • Αγωνιζόμαστε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πετύχουν τους προσωπικούς τους στόχους, να έχουν υγεία, να νιώθουν ότι έχουν τις δυνατότητες και ότι μπορούν πραγματικά να ελπίζουν, για το δικό τους μέλλον και των παιδιών τους.
  • Όσον αφορά την ετοιμασία των ψηφοδελτίων οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου κανένας δεν έχει πάρει το χρίσμα του υποψηφίου.
  • Όσον αφορά δε τις διάφορες κακόβουλες αναφορές να θυμίσουμε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πάντα αποτελούσε ένα πολιτικό χώρο με πλουραλισμό απόψεων μεταξύ των μελών του και αυτή είναι η δύναμη του και όχι η αδυναμία του.

Το κάθε μέλος, αλλά και μελλοντικός υποψήφιος, έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του, σεβόμενος τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματος. Δογματικές προσεγγίσεις και ταμπέλες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε οποιαδήποτε άλλη πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, αποτελούν οπισθοδρόμηση της Δημοκρατίας.