Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης μειοψήφισε και πάλι στη ψηφοφορία που έγινε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για τη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από τους Γενικούς Διευθυντές των υπουργείων.

Ο κ. Περδίκης ήταν ο μόνος βουλευτής μέλος της επιτροπής που στήριξε τη θέση του Γενικού Ελεγκτή ότι το καθεστώς χρήσης των κρατικών οχημάτων που έχουν στη διάθεση τους οι υψηλόμισθοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης δεν πρέπει να αλλάξει.

Ο κ. Περδίκης καταψήφισε και την «μεσολαβητική» πρόταση του ΔΗΚΟ, την οποία επίσης απέρριψε ο Εκπρόσωπος του Γενικού Ελεγκτή, για 100 ευρώ το μήνα αποκοπή στο μισθό των αξιωματούχων έναντι της χρήσης του κρατικού οχήματος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε η ελεγκτική υπηρεσία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών σε λίγες μόνο χώρες της ΕΕ επιτρέπεται στους Γενικούς Διευθυντές των υπουργείων να χρησιμοποιούν το κρατικό τους όχημα για την μετάβαση στην οικία τους. Στη Γερμανία για παράδειγμα επιτρέπεται η χρήση κρατικού οχήματος στους Γενικούς Διευθυντές για μετάβαση προς και από το σπίτι μόνο σε περίπτωση ατόμων με αναπηρία. 

Οι αξιωματούχοι της κυπριακής πολιτείας πρέπει να μάθουν ότι δεν έχουν προνόμια αλλά καθήκοντα και ευθύνες για τις οποίες αμείβονται καλά από το δημόσιο.