Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων ετοιμάζουν και θα διανέμουν αύριο και μεθαύριο εκατό εξήντα κιβώτια τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, με σκοπό να τους δοθεί η ευκαιρία να περάσουν τις γιορτές τους με αξιοπρέπεια και να μπορέσουν να γιορτάσουν τις άγιες μέρες όπως αξίζει σε όλους μας.

Τα κιβώτια τροφίμων – πακέτα αγάπης που ετοιμάζονται αφορούν τουλάχιστον 500 άτομα που δυσπραγούν και έτσι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν και τη φετινή χρονιά να απολαύσουν όσα λόγω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης δυστυχώς συνεχίζουν να στερούνται. Φέτος η πανδημία του κορωνοϊού

Τα προϊόντα αποτελούν ευγενική προσφορά των μελών και φίλων του Κινήματος και της Νεολαίας Οικολόγων. Τα κιβώτια τροφίμων που ετοιμάζονται, θα διανεμηθούν από όλα τα γραφεία μας σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Παραλίμνι.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών λειτουργεί το κοινωνικό του παντοπωλείο από το 2012, όταν δηλαδή η Κύπρος δέχτηκε το μεγάλο οικονομικό πλήγμα και χιλιάδες συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να προσφύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία. Για κάποιους συνανθρώπους μας δυστυχώς το success  story είναι κτύπησε την πόρτα τους. 

Η προσφορά του Κινήματος για τις περισσότερες από αυτές τις οικογένειες δεν γίνεται μόνο δυο φορές το χρόνο με το κιβώτιο τροφίμων. Σχεδόν καθημερινά τροφοδοτούμε τις οικογένειες αυτές με κουπόνια για ψώνισμα από υπεραγορές, με βρεφικό ή παιδικό γάλα, φάρμακα και άλλα χρειαζούμενα όπως έπιπλα, οικιακές συσκευές (καναπέδες, ψυγεία, κρεβάτια κοκ) μέχρι και αναπηρικά καροτσάκια. Όλα αυτά γίνονται λόγω της εθελοντικής προσφοράς των μελών μας.

Φέτος θα γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Οικογένειες πιθανόν να μείνουν χωριστά, παιδιά να μην μπορούν να πάνε στους γονείς τους, παππούδες δεν θα δουν τα εγγόνια τους. Ας μην αφήσουμε ωστόσο την πανδημία να μας στερήσει το γιορτινό κλίμα. Ας γίνουν αυτές οι δύσκολες μέρες, ένας φάρος ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που έρχονται. Γιατί οι καλύτερες μέρες θα έρθουν και όλοι μαζί, ενωμένοι θα αγναντεύουμε με αισιοδοξία το μέλλον καθώς τα χειρότερα παρήλθαν.